Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbär-, citron- och cashewnötspaj

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god lättlagad dessert som serveras ljummen. Pajen kan förberedas, värm den 5–10 min i 200°.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj portionsformar som rymmer 2 1/2 dl vardera med smör. Blanda krusbär, strösocker och citronskal och fördela blandningen i formarna.
  2. Topping: Kör ihop mjöl och smör i matberedare. Tillsätt sockret och kör några varv ytterligare till en smulig massa. Rör i nötterna. Skeda blandningen över krusbären.
  3. Grädda mitt i ugnen 25–30 min eller tills toppingen fått fin gyllenbrun färg. Strö över lite extra socker och servera tillsammans med en klick lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.