Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärscurd

 
Skriv ut

Sötsyrligt och lent pålägg på scones, rostat bröd eller skorpor till morgon- eller eftermiddagsteet. Funkar även bra att ha i tårtor och bakverk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och snoppa krusbären. Sjud dem i vattnet så de mjuknar och vätskar sig, ca 5 minuter under lock. Passera genom en finmaskig sil så det blir ca 2 dl slät puré.
  2. Smält smöret i en vid kastrull. Blanda i ägg, äggula, socker och krusbärspuré och värm på strax under medelvärme. Vispa hela tiden sakta med en ballongvisp tills krämen tjocknar, ca 15 minuter.
  3. Dra av kastrullen från värmen när den allra första kokbubblan syns och häll upp curden i glasburkar. Sätt på lock och låt curden kallna. Den håller ca 2 veckor i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.