Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärskräm med mandelfnas

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Krusbärskräm är en trevlig gammaldags efterrätt som smakar bra en varm sommarkväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet och sockret. Koka upp och låt koka några minuter tills krusbären börjar spricka. Rör ut potatismjölet med vattnet till en tunn redning och vispa ned i kastrullen. Vispa tills krämen tjocknar och låt koka någon minut under omrörning. Låt svalna och sedan stå kallt till serveringen.
  2. Riv mandelmassan grovt och sprid ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 200° 5-7 minuter eller tills smulorna börjar bli gyllenbruna. Låt svalna och bryt ev isär till mindre bitar.
  3. Servera den kalla krämen med mjölk och mandelsmulor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.