Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärsmarmelad

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Få ingredienser - enkel att göra. Och smakar gott!

Ingredienser

Instruktioner

Rensa kursbären, ta bort stjälk och "skägg". Lägg dem i en stor kastrull och koka i vattnet i 5 minuter. Mosa ihop krusbären med en potatisstöt eller en slev. Tillsätt sockret och låt småkoka i 45 minuter. Avlägsna skum från ytan. Gör marmeladprovet genom att ta lite marmelad på assiett och ställ in i kylskåpet en liten stund. När marmeladen stelnat ska du kunna göra ett "dike" i marmeladen utan att den flyter ihop. Gör den det så får du koka ett litet tag till. Häll upp krusbärsmarmeladen i rena burkar och låt kallna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jalapeno82 24 augusti 2010

    Har precis avnjutit denna marmelad på en skorpa *mums* Min fick lite annan färg (hade röd/blå krusbär) Men konsistensen blev perfekt!!!! Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.