Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärspaj

 
Skriv ut

Krusbär är så gott...provbaka och smaka...om du låter pajdegen stå i frysen en halvtimme innan den fylls och gräddas, då håller den formen lite bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Mixa mjöl och smör, tillsätt vattnet, arbeta snabbt samman till en deg.
  3. Låt den stå kallt en stund. Kavla ut degen och klä en smord pajform med 2/3 av degen.
  4. Blanda krusbär, maizena och socker.
  5. Lägg blandningen i formen.
  6. Kavla ut resten av degen, gör remsor och lägg dem som ett galler över bären.
  7. Grädda i 35–40 minuter.
  8. Servera pajen ljummen med lätt vispad grädde.
  9. Mindre mogna bär kräver större sockermängd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.