Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och krusbärssaft

 
Skriv ut

En god saft gjord på sommarens sista rabarber tillsammans med syrliga krusbär och citron.

Ingredienser

Instruktioner

Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en gryta tillsammans med krusbär och vatten. Koka tills bär och rabarber avgivit sin saft, ca 15 minuter. Sila massan i silduk och låt självrinna. Häll saften tillsammans med socker och citronsaft i grytan. Koka sedan under ständig skumning tills saften är helt klar och något simmig. Rör ut bensoat i litet saft och rör ner det i grytan. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor och förslut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.