Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Somrigt god tårta...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader, ugn 100 grader. Smör och socker röres vitt, tillsätt ägget.
  2. Rör ner mald mandel och mjöl. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda ljusgul i 200°C. Lägg på krusbären, strö över lite socker.
  3. Koka krusbären lätt med ett par msk socker om de inte är väl mogna.
  4. Vispa vitorna hårt och vänd försiktigt ner sockret. Bred över krusbären.
  5. Sätt in i ugnen igen för att få färg, 100°C. Cirka en halvtimme.
  6. Ät som den är, servera med vaniljglass, eller lättvispad grädde, eller bred över hårt vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.