Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärsfool

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fool är en klassisk engelsk dessert gjord på sötad, kyld bärpuré som blandas med dubbel mängd vispad grädde eller vaniljkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med vaniljkrämen: Värm grädden till kokpunkten tillsammans med en klyvd vaniljstång och socker. Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg i dem igen i grädden.
  2. Vispa ihop äggulorna och vispa ner dem i grädden. Rör hela tiden medan grädden värms upp igen - den får inte koka, då kan den skära sig. Ställ krämen att kallna, då blir den också tjockare.
  3. Skeda upp krusbärssylt omväxlande med vaniljkräm i smalt glas eller en dessertskål. Rör runt med skeden en gång så att sylt och kräm blandas lätt samman.
  4. Garnera med mynta eller citronmeliss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.