Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärskaka med chokladglasyr

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smakerna är mycket goda tillsammans, de syrliga krusbären och den söta chokladglasyren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst, tillsätt mjölet och sist det avsvalnade smöret. Häll i smord och bröad form med löstagbar kant. Strö krusbären jämnt över kakan, de sjunker men det gör inget.
  2. Grädda i ca 35-40 minuter i 175 grader. Ta ut kakan och låt den svalna.
  3. Blanda chokladglasyren och bred över kakan och låt glasyren stelna.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • lena4 16 juli 2010

    Låter jättegott. Ska det inte vara bakpulver i ? Lena

  • Roskerstin 16 juli 2010

    Nej, det ska inte vara bakpulver i, det fungerar alldeles utmärkt ändå!

  • lena4 18 juli 2010

    Lätt att baka .Jäste mycket fint utan bakpulver. Men jag tar lite mindre med krusbär nästa gång. God smak med choklad på. Betyget blir en fyra från oss.

  • maliinn 2 augusti 2010

    såg fruktansvärt gott ut.. måste prova bara ja få tag på nå krusbär :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.