Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärskaka med kardemummatäcke

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Krusbär och kardemumma passar så bra ihop. Ta väl mogna krusbär. Mammas gamla recept som jag moderniserat. Är även gott med äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en långpanna. Sätt ugnen på 200º.
  2. Smält smöret till kardemummatäcket och rör ner muscovadosocker, kardemumma och havregryn. Låt det svälla en stund på svag värme.
  3. Vispa ägg och socker riktigt poröst, jag föredrar råsocker strö men det är en smaksak.
  4. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggsmeten. Tillsätt fil och smält smör och rör ihop smeten.
  5. Bred ut smeten i långpannan och fördela krusbären över.
  6. Toppa med kardemummatäcket och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Prova med sticka.
  7. Låt svalna.
  8. Skär i rutor och servera gärna med en klick vispad grädde eller vaniljvisp.
  9. Ljust muscovadosocker ger en smak av kola men det går självklart att ta vanligt strösocker.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • lisbethv 12 augusti 2009

    God härlig sockerkaksbotten kan tänka mig att det blir gott med äpple o även blåbär (kanske skippa kardemumman till blåbär)

  • guardianlinda 2 oktober 2010

    Kanongoda rutor, vi har provbakat till min sambos 30-års fest och dessa kommer att gå åt...Stort tack för ett bra recept, givetvis blir det en klar 5:a med massa plus efter/Kramar

  • Cello79 25 augusti 2011

    Mycket god botten. Jag älskar kardemumma så jag ska öka den mängden lite till nästa gång :)

  • mini08 19 juni 2012

    Mycket god! Jag mixade krusbären i stället och tillsatte 1 tsk kardemumma i smeten också. Jag använde inte en ugnslångpanna utan tog ett bleck som är något mindre. Blev hög och fin!

  • Pappisen 29 juli 2013

    Jag fick göra 1 ½ sats av kardemummatäcket för att det skulle räcka till en 30*40 cm långpanna. Båda gångerna jag gjorde kakan fick jag hälla av margarin från havregrynsblandningen eftersom det inte togs upp av havregrynen. Smaken är dock bra.

  • Cassiopeya 19 augusti 2013

    God men smulig! Håller med om att det räcker med mindre smör till havretäcket. Kanske 150 g? Tycker också att det ska vara mer bär i kakan. Trots det tog jag mer än det stod i receptet. Men det är ju olika vad man gillar. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.