Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärspuffar med kardemuma

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Söta och goda puffar. För mer recept kika in på emmabylove.blogg.se

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Snoppa och halvera bären och blanda med socker, vaniljsocker, kardemumma och potatismjöl. Blanda samman mjöl, socker, smör och ägg i matberedare. Kör till en degklump. Du kan naturligtvis även knåda för hand. Kavla ut degen på lätt mjölad arbetsyta tills den är ca 3 mm tjock. Ta ut 12 rundlar med hjälp av mått, 6 - 7 cm i diameter. Ta ut 12 rundlar som är ca 1 cm större än de första. Lägg de små rundlarna på bakplåtspapper på en plåt. Fördela bären på rundlarna, lägg på de större degbitarna och tryck till runt kanterna. Pensla med det uppvispade ägget och strö över mandelspån. Grädda kakorna ca 15 minuter, sikta florsocker över och servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.