Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbärssaft med myntasmak

 
Skriv ut

Jag har två stora krusbärsbuskar som villigt ger mig bär varje sommar. Saftmajan är lätt och bra att koka saft med. Myntasmaken ändras något med tiden. Spara därför inte saften alltför länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Varva bär och socker i saftmajans silkorg. Lägg i myntakvistarna.
  2. Häll vatten i kokkärlet, ca 3 1/2 liter och sätt samman saftmajan enligt instruktionerna. Ånga sedan saften 45-60 min.
  3. Tappa upp saften på varma flaskor.
  4. Ger 1 liter saft.
  5. Servera till angenäm styrka och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.