Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kruskabröd med frukt

 
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Supergott grövre bröd att göra i långpanna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp kli, havregryn och vatten i en bunke. Rör om och låt svälla ca 30 min. (Gör samma sak med russin och strimlade aprikoser i en annan skål).
  2. Värm vatten till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen och rör ut den med vattnet. Häll det i bunken med kli och havregryn. Tillsätt allt förutom vetemjölet, arbeta ihop detta och tillsätt sedan så mycket mjöl att degen inte blir kladdig, du kan behöva arbeta in det för hand lite grann.
  3. Jäs degen övertäckt i bunke ca 45 min. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen så att den passar en stor långpanna, olja långpannan med olivolja och lägg ner degen, pensla med lite olja ovanpå och strö över lite kruska eller blandade frön.
  4. Skär upp i ca 20 bitar. Jäs under bakduk ca 30 min. Värm ugnen till 200°C. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 min. Låt brödet svalna övertäckt i långpannan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.