Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kruskafrallor

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Goda frallor med lägre GI, eftersom jag inte har vetemjöl utan dinkelmjöl av fullkorn och kruskakli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen och rör ut den i vattnet (ljummet ska det vara). Tillsätt salt, sirap, kruskakli, därefter rågsikt och dinkelmjöl. Arbeta samman till en fin bröddeg och ställ under duk i 30 minuter.
  2. Forma försiktigt till ca 8 frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
  3. Pensla med uppvispat ägg och strö över pumpakärnorna. Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.