Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarbersnaps

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Krydda brännvinet själv. Den underbart röda färgen på snapsen kommer från rabarbern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj rabarbern noga och skär bort ev fula fläckar. Skala inte eftersom den vackra röd färgen ofta sitter i skalet.
  2. Skiva rabarbern och skala ingefäran. Lägg ner i en syltburk eller en flaska med tättslutande lock tillsammans med sockerbitarna. Häll brännvinet så att det täcker.
  3. Låt stå i kylskåp i minst 2 dyn, gärna längre. Sila bort rabarbern (ät inte upp den!) och filtrera spriten genom kaffefilter. Tillsätt mer brännvin till önskad smak. Servera kyld.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jlingvall 24 juni 2012

    Godast midsommarsnapsen, rekommenderas varmt:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.