- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Så fick vi äntligen till denna lasagne så att alla känner att detta är smaskens. Det är en stor sats som räcker till många och blir inte torr fast du värmer den senare.
Instruktioner
- Börja med att hacka och steka löken.
Bryn köttfärsen i 2 omgångar. Inte för mycket kött i pannan då koks det mer än steks. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt småkoka så länge du tillreder bechamelsåsen.
- Smält smöret och vispa ner vetemjölet.
Vispa ner mjölken i omgångar så det inte blir klimpigt.
Krydda och låt koka i ca 5 minuter. Såsen ska vara tunn.
- Fyll den största långpannan du har till ugnen med hälften av köttfärsröran. Sen ett varv lasagneplattor. Häll hälften av bechamelsåsen över plattorna. Ett varv lasagneplattor till. Häll över resten av köttfärssåsen samt fyll på med lasagneplattor igen. Sist resten av vitsåsen samt strö den rivna osten över.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 35 minuter.
Ta ur ugnen och låt lasagnen gosa till sig en kvart innan ni äter.
Servera en god grönsallad till och gärna ett gott rött vin eller öl till också. Ät och njut! Det gör vi.
Publicerat den
10 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar