Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddglögg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott med värmande och kryddig glögg i vinterkylan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten, socker, kanel, kryddnejlikor och pomeransskal.
  2. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och lägg på ett lock.
  3. Låt stå ca 10 min. Sila lagen.
  4. Blanda sockerlagen med vin i en kastrull och hetta upp. Drycken ska inte koka utan bara bli riktigt het. Servera genast eller häll upp på termos.
  5. Tips: Genom att göra sockerlagen i förväg svänger du snabbt ihop den värmande glöggen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.