- Serverar: 6 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Speziato di agnello alla griglia con ravioli.
Mormor Ida gjorde givetvis sin egen ravioli men jag har förenklat det lite genom att köpa färdiga färska lasagneplattor.
Instruktioner
- Putsa lammsteken och krydda den rikligt med salt och kryddblandningen.
- Stek i 120º i ugn till en innertemperatur på 65º.
Koka en lag på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin och kycklingbuljong.
Ansa kronärtskockorna. Ta ur skägget och dela botten i fyra delar.
Koka i dem i lagen i 10 minuter och plocka ur skockor och lök när de är mjuka.
Lägg dem i en bunke utan timjankvistarna och lagerbladen. Koka ner lagen till hälften.
- Blanchera tomaterna och kyl ner i iskallt vatten. Skala och kärna ur tomaterna och skär i fina tärningar.
- Plocka och hacka örterna, blanda med tomatköttet.
Tillsätt smöret och 1,5 dl olivolja till kronärtskockslagen.
- Mixa alltsammans och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. Värm på igen så att tomaterna och örterna blir varma.
- Värm kronärtskockorna i såsen strax före servering.
Blanda de mosade sojabönorna med ricottaosten. Smaksätt med salt och svartpeppar.
- Lägg ut lasagneplattorna och kavla ut dem lite på mjölat bakbord. Skär dem i fyrkanter på 5x5 cm.
Lägg en sked sojabön/ostfyllning på varje platta. Fukta kanten med lite vatten och tryck ihop kanterna med tummen. Lägg de på mjölat papper. Koka dem i rikligt med vatten.
- Servera med lammsteken och såsen.
Publicerat den
17 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar