Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddhalstrad lax med fänkåls- och äppelsallad och apelsinvinägrett

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lakrits, örter och chili smaksätter den goda och nyttiga laxen. I detta recept använde jag 2 nya kryddor från Santa Maria. Kombinationen passar perfekt till fänkål och apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kryddor och salt, gnid in kryddblandningen på laxen. Låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter. Halstra laxen i riktigt het panna ca 30 sekunder på varje sida. Låt laxen kallna och skär den sedan i tunna skivor.
  2. Sallad: Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda fänkål och äpple med citronsaft och salt.
  3. Vinägrett: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1 msk olja i en kastrull. Blanda löken med 3 msk olja, apelsinsaft- och skal, vinäger, socker, salt och peppar. Ljumma vinägretten före servering.
  4. Fördela salladen på tallrikar och lägg på laxen. Skeda över ljummen vinägrett och garnera med örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.