Lakrits, örter och chili smaksätter den goda och nyttiga laxen. I detta recept använde jag 2 nya kryddor från Santa Maria. Kombinationen passar perfekt till fänkål och apelsin.
Instruktioner
- Blanda kryddor och salt, gnid in kryddblandningen på laxen. Låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter. Halstra laxen i riktigt het panna ca 30 sekunder på varje sida. Låt laxen kallna och skär den sedan i tunna skivor.
- Sallad:
Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda fänkål och äpple med citronsaft och salt.
- Vinägrett:
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1 msk olja i en kastrull. Blanda löken med 3 msk olja, apelsinsaft- och skal, vinäger, socker, salt och peppar. Ljumma vinägretten före servering.
- Fördela salladen på tallrikar och lägg på laxen.
Skeda över ljummen vinägrett och garnera med örter.
Publicerat den
8 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar