Botten består av en kryddig och saftig kaka fylld med äpplen och på toppen fräscha pajsmulor. Serveras med hemmagjord vaniljsås. En kaka som har det mesta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv mandelmassan och blanda den med det smälta smöret. Tillsätt ett ägg i taget och vispa med en elvisp. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker, stött kardemumma och salt (smeten kan se skuren ut men det gör ingenting)
- Bred ut smeten i en bakpappersklädd eller smord springform ca 24 cm i diameter.
Skala äpplena och skär dem tunt. Blanda dem med kanel och stick ner dem i mandelmassmeten.
- Blanda smör, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt, citron och vetemjöl, lite i taget till smultoppingen. Arbeta ihop allt snabbt till en deg. Smula degen över kakan och grädda den i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
- Blanda samtliga ingredienser i en kastrull till vaniljsåsen. Låt det sjuda under konstant vispning på medelvärme. Passa så att det inte kokar. Ta av såsen från värmen när den tjocknat ordentligt och häll upp i en skål och låt den kallna.
- Servera vaniljvispen till kakan.
Publicerat den
26 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar