Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig äppelkaka

 
Skriv ut

Pajen är härligt söt, syrlig och kryddig. Den som tycker om citron kan riva lite av skalet över tillsammans med citronjuicen. Godast blir den med gravensteineräpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Skär äpplena i tunna skivor och lägg i form.
  3. Pressa över citronjuice. Blanda ½ dl brun farin med kanel och muskot. Strö över på äpplena.
  4. Krossa cornflakes och blanda med mjöl och ½ dl brun farin. Hacka i smör eller margarin och smula till en grynig massa. Strö blandningen över äpplena.
  5. Grädda mitt i ugnen, 30 min, eller tills det bubblar och ser knäckigt ut. Låt svalna cirka 15 min.
  6. Servera äppelkakan med vaniljglass eller vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.