Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig äppelkakspaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Botten består av en kryddig och saftig kaka fylld med äpplen och på toppen fräscha pajsmulor. Serveras med hemmagjord vaniljsås. En kaka som har det mesta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv mandelmassan och blanda den med det smälta smöret. Tillsätt ett ägg i taget och vispa med en elvisp. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker, stött kardemumma och salt (smeten kan se skuren ut men det gör ingenting)
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd eller smord springform ca 24 cm i diameter. Skala äpplena och skär dem tunt. Blanda dem med kanel och stick ner dem i mandelmassmeten.
  4. Blanda smör, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt, citron och vetemjöl, lite i taget till smultoppingen. Arbeta ihop allt snabbt till en deg. Smula degen över kakan och grädda den i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
  5. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull till vaniljsåsen. Låt det sjuda under konstant vispning på medelvärme. Passa så att det inte kokar. Ta av såsen från värmen när den tjocknat ordentligt och häll upp i en skål och låt den kallna.
  6. Servera vaniljvispen till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.