Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig fläskwok med apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En delikat wokrätt med fläskfilé och grönsaker tillagade i en smakrik apelsinsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i tärningar, 2-3 cm stora, och lägg köttet i en skål tillsammans med hoisinsås, soja, apelsinsaft och apelsinskal. Blanda väl, täck över med plastfolie och marinera 30 minuter. Vänd köttet ofta.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna eller tjockbottnad stekpanna på hög värme. Tillsätt vitlök, ingefära och salladslök och woka några sekunder tillsdet är mjukt. Tillsätt sockerärter och minimajs och woka 2-3 minuter. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
  3. Låt fläskköttet rinna av, spara marinaden. Hetta upp resten av oljan i woken eller stekpannan på hög värme. Lägg i fläskköttet och woka 4-5 minuter tills köttet är brynt runtom. Tillsätt grönsakerna och marinaden och woka 2 minuter tills allt är väl blandat. Hetta upp tills allt är genomvarmt och köttet genomstekt. Ta från värmen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.