Kryddig grönsakspirog

En stor pirog fylld med kryddig grönsaksfyllning. Variera gärna grönsakerna efter säsong och egen smak. Servera tillsammans med en god lök- och tomatsallad.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: pirog

Ingredienser

Pirogdeg:
½ pkt jäst, 25 g
1 msk matolja
2 ½ dl mjölk
2 krm salt
1 ½ ägg
7-8 dl vetemjöl

Fyllning:
1 gul paprika
1 röd paprika
1 klyfta vitkål
1 purjolök
1 rödlök
½-1 msk matolja
½-1 msk soja
1 dl vatten
1 dl russin
1-2 tsk spiskummin
½-1 tsk chilipulver
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Oatlify it

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1261
Sparat:
9

Gör så här

Börja med degen. Smula ner jästen i en bunke. Värm olja och mjölk till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen med lite av degvätskan.

Tillsätt resten av degvätskan, salt, ägg och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.

Gör fyllningen. Kärna ur paprikorna. Strimla paprikor, vitkål och purjolök. Skala och hacka rödlöken.

Fräs grönsakerna i oljan. Tillsätt soja, vatten, russin, spiskummin, chilipulver, salt och svartpeppar. Låt allt sjuda cirka 10 minuter. Låt det svalna lite.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen något. Kavla ut till en tunn, rund platta, cirka 30 cm i diameter. Lägg den på en bakpappersklädd plåt.

Fördela fyllningen på halva degplattan. Vik över den andra halvan. Tryck till så att pirogen blir ordentligt sluten. Låt den jäsa övertäckt cirka 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla pirogen med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön. Grädda den i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

LIKNANDE RECEPT

Grönsakspirog recept
Grönsakspiroger
över 2 månader
Grönsakspirog m
av Queenie
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.