Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig hummus med tahini

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Tahini är en pasta av rostade sesamfrön som finns på asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsaffärer. Kikärsdippen är kryddad med spiskummin, kajennpeppar och tahini, perfekt att servera med pitabröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i kikärterna. Låt koka fem minuter. Låt rinna av, men spara 3 msk av kokvattnet. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Lägg kikärterna och det sparade kokvattnet i en mixer eller matberedare. Tillsätt vitlök, spiskummin, kajennpeppar, citronsaft, tahini och olivolja och mixa allt till en jämn dipsås.
  3. Rör ner koriandern eller persiljan och skeda upp i en skål. Strö på paprikapulver och servera med rostade pitabröd skurna i trianglar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.