En god gryta som jag åt för ett par dagar sen.
Instruktioner
- Skölj och torka av kycklingdelarna.
Fräs dem i lite smör eller olja så att de får vacker färg.
Tag upp dem och lägg åt sidan.
- Skär bort kärnor och fröfästen ur chilin och hacka chili och vitlök.
Skölj och ansa purjon och skär den i grova bitar.
Skölj squash och aubergine och skär dem i bitar.
- Hetta upp lite mer smör i en stor gryta och fräs allt det hackade lätt tillsammans med kryddorna.
Häll i tomaterna och vattnet och smula i buljongtärningen. Låt allt sjuda i 10 minuter under lock.
- Lägg i kycklingen och låt den koka med i 20 minuter.
Lägg i linserna de sista 5 minuterna.
Hacka till sist koriandern och lägg i den.
Smaka av med salt och peppar.
Rosta mandelspånen lätt i en torr panna och strö dem över grytan.
- Servera med varma naanbröd, vitlökssmör och, om du vill, turkisk yoghurt och basmatiris.
Publicerat den
6 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej och tack för ett enkelt och mycket gott recept! Vi åt grytan igår och den gick åt i ett nafs, vi blandade i några kardemummakärnor och lite russin i basmatiriset under kokningen och serverade med lite naturell yoghurt till. Allt blev mycket gott vi ger 4 poäng. Hälsningar Martina63