Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig köttfärschili

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Enkel, billig och mycket smakrik vardagsmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i tärningar. Hetta upp lite fett i en gryta. Fräs rödlöken mjuk utan att den tar förg. Låt vitlök och paprika fräsa med någon minut mot slutet. Ta upp det frästa ur grytan. Hetta upp lite mer fett och bryn köttfärsen i ett par omgångar på lite högre värme, rör om så färsen smular sig. Lägg tillbaka all färs, lök och paprika i grytan. Strö över mjöl, chilipulver, söndersmulade buljongtärningar, salt och peppar och rör om. Blanda ner vatten, tomater och chilisås/tomatpuré. Koka upp, lägg på lock, sänk värmen och sjud cirka 20 min, rör om då och då.
  2. Skölj burkbönorna och blanda dem i färsen. Hetta upp och smaka av med mer kryddor om det behövs.
  3. Servera med couscous eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.