Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig kålrotssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hittade en variant på den goda kålrotssoppan med äpple och curry i DN. Lika god, lite starkare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kålrot och skär i stora bitar. Skala och slanta morötterna. Dela äpplena i stora klyftor. Skala och finhacka lökarna, vitlöken och ingefäran.
  2. Hetta upp oljan. Fräs allt det skurna tillsammans med kryddorna i 4-5 minuter.
  3. Häll i en liter vatten och sjud tills kålbitarna är mjuka, ca 45 minuter. Mixa soppan slät, rör i youghurt och mjölk.
  4. Värm upp igen och smaksätt med salt, svartpeppar och pressad lime.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.