Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig kikärtsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod, vegetarisk gryta som faller de flesta i smaken. Hemligheten ligger i att kombinera flera kryddor som ger mustig och god smak till grytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär kålrot och morötter i ca 3x3 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta ca 3 minuter.
  2. Tillsätt kålrot och morot och låt fräsa med ca 2 minuter. Tillsätt alla kryddor och rör om. Häll över vattnet och låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  3. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner kikärterna i grytan och rör i yoghurten. Blanda ner spenaten och strö över nötterna.
  4. Servera grytan genast med papadam, naanbröd eller annat bröd och mango chutney.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.