Jättebra bjudmat eller till fredag/lördag kvällen.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till pajdegen och låt vila i kylen i 30 minuter.
- Värm ugnen till 200 grader.
Tryck ut degen i pajformen och förgrädda i ca 10 min.
- Hacka löken skär paprikan i strimlor och riv morötterna. Fräs dem i smör. Ta upp dem och fräs köttfärsen till en smulig massa. Pressa ner vitlöken.
Blanda ner grönsakerna i köttfärsen, smula ner buljongen och häll på vatten. Tillsätt chilisås och krydda med oregano, salt och peppar. Låt koka några minuter. Lägg röran i pajskalet.
- Vispa upp ägg och mjölk och häll blandningen i formen. Garnera med tomat och riven ost.
- Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.
Publicerat den
7 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Annika!! Låter jättegott!! Men i min familj gillar man inte pajdeg (bara jag). Tror du inte att man kan lägga skivad potatis istället, både underst o överst. Jag tror att jag ska prova det imorgon. M.v.h. Kerstin