Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig köttfärspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättebra bjudmat eller till fredag/lördag kvällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och låt vila i kylen i 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 200 grader. Tryck ut degen i pajformen och förgrädda i ca 10 min.
  3. Hacka löken skär paprikan i strimlor och riv morötterna. Fräs dem i smör. Ta upp dem och fräs köttfärsen till en smulig massa. Pressa ner vitlöken. Blanda ner grönsakerna i köttfärsen, smula ner buljongen och häll på vatten. Tillsätt chilisås och krydda med oregano, salt och peppar. Låt koka några minuter. Lägg röran i pajskalet.
  4. Vispa upp ägg och mjölk och häll blandningen i formen. Garnera med tomat och riven ost.
  5. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • agda52 7 september 2009

    Hej Annika!! Låter jättegott!! Men i min familj gillar man inte pajdeg (bara jag). Tror du inte att man kan lägga skivad potatis istället, både underst o överst. Jag tror att jag ska prova det imorgon. M.v.h. Kerstin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.