Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig laxsoppa med kokosmjölk

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god fisksoppa

Ingredienser

Instruktioner

Skär laxen i ca 2 cm stora tärningar. Skölj och skär salladslöken i 2 cm långa bitar. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Finhacka vitlöken Värm upp olja i en gryta och fräs salladslök, paprika och vitlök på svag värme ett par minuter utan att de tar färg. Rör samman kokosmjölk och cyrrypasta och blanda ner det i grytan tillsammans med buljongen. Koka upp och lägg i laxbitarna. Sjud tills laxen är kokt, 3-4 min. Smaka av med fishsauce och pressad lime. Garnera med basilika eller koriander.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Davidl76 1 mars 2009

    Kanon gott, tackar! /David

  • z10100 5 augusti 2011

    Superb, Väldigt gott

  • d99bjbe 12 augusti 2011

    Kul att ni gillar det. Har blivit en av våra "fredags-favoriter" Kriterierna för en sån är "snabb, god och lite lyxig" ;)

  • kerstinjacobsson 17 oktober 2012

    Kanongott. Jag hade ingen röd currypasta hemma så jag tog vanlig gul curry och sambaloelek.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.