Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig linsröra

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god, lättlagad och billig maträtt. Observera att linserna måste kokas för sig innan de blandas med övriga ingredienser. Om man blandar ner dem okokta kommer syran från tomaterna att göra att de aldrig blir mjuka.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka lök och vitlök och fräs dem i en gryta. Låt spiskummin och kanel fräsa med på slutet. Slå på tomater och tillsätt kakao. Låt stå och puttra 10-15 minuter. Koka under tiden linserna i ca 10 minuter så att de blir mjuka. Blanda sedan ner dem i tomatsåsen och låt puttra ytterligare 5 minuter. Salta, peppra och tillsätt sweet chilisauce. Servera med ägg och rostat bröd.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • frucaos 5 november 2012

    Linsröran var trevlig tycker jag, men kokta ägg till kändes bara fel... kanske är bättre med stekta. Vi stekte lite falukorv till, det var gott.

  • Veggostyret 7 december 2012

    Klart det går att koka med linserna direkt. spara tomatförpackningen och fyll upp halvvägs med vatten och slå i samtidigt som allt annat. Vattnet kokar in i linserna eller reduceras bort med några minuter extra koktid utan lock. Det här livnärde jag mig på 2-3 gånger i veckan i nästan 10 år.

  • Plinan 19 februari 2013

    Väldigt smakrik och krämig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.