Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig saffrans- och chokladkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saffran, kanel, kardemumma och mörk choklad är mycket gott tillsammans. En supergod saffranskaka även för den som inte är så jätteförtjust i saffran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker mjukt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget. Stöt saffranet tillsammans med sockerbit i en mortel. Blanda saffran, mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma i en skål. Hacka chokladen grovt. Tillsätt mjölblandningen, chokladen och mjölken i äggsmeten.
  3. Bred ut smeten i en smord och bröad rund sockerkaksform, ca 21 cm i diameter. Grädda kakan långt ner i ugnen i 50-60 minuter. Låt kakan svalna något. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt den kallna.
  4. Smält den mörka chokladen över vattenbad och bred den ovanpå kakan och hyvla över den vita chokladen.
  5. Servera kakan med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 9 december 2011

    Riktigt god. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.