Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig tomatsås

 
Skriv ut

En sås som man kan ha till allt kall som varm.

Ingredienser

Instruktioner

Gör ett snitt i tomaterna och skålla dem i kokande vatten. Dra av skalet. Tag bort blomfästet. Skär tomaterna i bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Blanda tomater, äpplen, lök, paprika, sirap, vinäger, salt, ingefära, paprikapulver, kajennpeppar och vitlök i en tjockbottnad gryta och sjud i 1 timme under kontinuerlig omrörning så att såsen inte bränner fast. Smaka av och tillsätt gärna mer kryddor. Häll upp på väl rengjorda flaskor eller burkar. Förslut och förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.