En efterrätt i julens färger eller till nyårsfesten
Instruktioner
- Stöt kanelstänger och stjärnanis grovt i en mortel.
- Blanda 1 dl grädde, socker, kanelstänger, stjärnanis och vaniljsocker i en kastrull.
Koka upp och låt koka 1 minut.
Ta kastrullen från plattan och låt dra i 15 minuter.
Sila av kryddorna i en nätsil.
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Krama ur gelantinbladen och låt smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med 1/2 dl av grädden.
Rör ner gelantinblandningen i resten av grädden.
Blanda i yoghurten.
Häll upp i 6-8 små glas och låt stå i kylen ca 4 timmar.
- Tina hallonen, mixa med stavmixer.
Sila bort kärnorna i en nätsil.
Blanda hallonpurè med honung.
Förbered hit.
- Toppa pannacottan med hallonpurén precis före servering.
- Lycka till! Njut.
- Tips!
Så här fixar du en snygg lutning på pannacottan.
Fyll en låg form med grovt salt.
Ställ 6 små glas i saltet så att de lutar lite, upp till ca 45° vinkel.
Använd en spritspåse för att fylla glasen med smeten, jämna ev till kanten med en sked.
Ställ in formen i kylen i ca 4 timmar.
Ta ut glasen en halvtimme före serveringen.
Ställ dem upprätt och skeda i hallonpurén.
Publicerat den
15 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar