Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig yoghurtpannacotta med hallon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En efterrätt i julens färger eller till nyårsfesten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt kanelstänger och stjärnanis grovt i en mortel.
  2. Blanda 1 dl grädde, socker, kanelstänger, stjärnanis och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt koka 1 minut. Ta kastrullen från plattan och låt dra i 15 minuter. Sila av kryddorna i en nätsil.
  3. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  4. Krama ur gelantinbladen och låt smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med 1/2 dl av grädden. Rör ner gelantinblandningen i resten av grädden. Blanda i yoghurten. Häll upp i 6-8 små glas och låt stå i kylen ca 4 timmar.
  5. Tina hallonen, mixa med stavmixer. Sila bort kärnorna i en nätsil. Blanda hallonpurè med honung. Förbered hit.
  6. Toppa pannacottan med hallonpurén precis före servering.
  7. Lycka till! Njut.
  8. Tips! Så här fixar du en snygg lutning på pannacottan. Fyll en låg form med grovt salt. Ställ 6 små glas i saltet så att de lutar lite, upp till ca 45° vinkel. Använd en spritspåse för att fylla glasen med smeten, jämna ev till kanten med en sked. Ställ in formen i kylen i ca 4 timmar. Ta ut glasen en halvtimme före serveringen. Ställ dem upprätt och skeda i hallonpurén.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.