Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga brödkakor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

I Marocko serveras platta brödkakor som strös med olika kryddblandningar innan de gräddas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, honung och durumvete. Arbeta in vetemjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
  2. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar och rulla till bollar. Kavla ut bollarna till rundlar som mäter 12-14 cm. lägg bröden på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk 20-25 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla bröden med olivolja. Pudra med lite paprikapulver genom en tesil. Strö över sesamfrön, lite spiskumminfrön och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Servera bröden nygräddade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.