I Marocko serveras platta brödkakor som strös med olika kryddblandningar innan de gräddas.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, honung och durumvete. Arbeta in vetemjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
- Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar och rulla till bollar. Kavla ut bollarna till rundlar som mäter 12-14 cm. lägg bröden på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk 20-25 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bröden med olivolja. Pudra med lite paprikapulver genom en tesil. Strö över sesamfrön, lite spiskumminfrön och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Servera bröden nygräddade.
Publicerat den
14 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar