Ingefära och choklad är en ljuvlig smakkombination.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180 grader. Bryt den första chokladmängden i bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med smöret. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning. Lyft skålen från kastrullen och låt blandningen svalna tills den ska användas.
- Knäck äggen i en skål, häll på sockret och vispa till en tjock, fluffig smet. Blanda i det smälta chokladsmöret.
- Sikta mjöl och kryddor över smeten och vispa samman. Blanda ner créme fraichen, följt av den hackade ingefärschokladen. Häll över smeten i den förberedda formen och släta till ytan.
- Grädda i förvärmd ugn i cirka 25 minuter. Kontrollera med en provnål: Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
- Låt kakan svalna innan den lyfts upp ur formen och skärs i 20 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar