Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga cashewklickar

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Mumsiga, kryddiga kakor med lite tuggmotstånd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör, socker och brun farin mjukt. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa till en jämn smet. Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, riven muskotnöt och salt i en bunke. Tillsätt smörblandningen tillsammans med gräddfil och cashewnötshacket. Blanda ihop allt till en lös deg.
  3. Klicka ut bollar, ca 1 tsk stora, av smeten på en lätt mjölad plåt. Det går lättast att använda fingrarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter tills de fått lite färg. Låt dem svalna på galler.
  4. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över de avsvalnade kakorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.