Spiskummin, sambal oelek och vitlök sätter fart på dessa saftiga spett som serveras med en asiatisk inspirerad nudelsallad.
Instruktioner
- Blanda färsen med spiskummin, pressad vitlök, sambal oelek, ägg och vatten. Salta och peppra. Forma färsen runt spetten och stek dem i olja på medelvärme tills de blivit gyllenbruna runtom. Håll varmt.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skiva lök, purjolök och fänkål. Skär broccolin i mindre buketter.
- Hetta upp oljorna i en wokpanna eller lite större stekpanna. Lägg i grönsakerna och fräs i några minuter. Blanda ner spenaten, de kokta nudlarna och smaksätt med finhackad ingefära. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med rostade sesamfrön och servera den varma nudelsalladen till köttfärsspetten.
Publicerat den
19 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar