Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga färsspett med varm nudelsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spiskummin, sambal oelek och vitlök sätter fart på dessa saftiga spett som serveras med en asiatisk inspirerad nudelsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med spiskummin, pressad vitlök, sambal oelek, ägg och vatten. Salta och peppra. Forma färsen runt spetten och stek dem i olja på medelvärme tills de blivit gyllenbruna runtom. Håll varmt.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skiva lök, purjolök och fänkål. Skär broccolin i mindre buketter.
  3. Hetta upp oljorna i en wokpanna eller lite större stekpanna. Lägg i grönsakerna och fräs i några minuter. Blanda ner spenaten, de kokta nudlarna och smaksätt med finhackad ingefära. Smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med rostade sesamfrön och servera den varma nudelsalladen till köttfärsspetten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.