Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hur många recept på köttbullar kan man behöva/ha? Många, många tycker jag. Dessa med kalvfärs och lite annorlunda smak är hur som helst goda...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort kanterna på brödet. Riv sedan brödet i småbitar och lägg i en stor skål. Blanda med yoghurten/filen och rör om. Låt svälla 5-10 min.
  2. Skala och riv vitlöksklyftan ner i yoghurten/filen.
  3. Blanda i spiskummin och timjan.
  4. Tvätta citronen och riv skalet med ett zestjärn eller liknande. Lägg i skålen.
  5. Blanda ner färsen. Salta och peppra.
  6. Trilla små köttbullar av färsen och stek dem snabbt runt om, i omgångar, i smöret på ganska hög värme, i en stekpanna. Dra ner värmen och stek klart.
  7. Servera med potatis, ris eller bulgur. En god sås till, för den som vill, annars räcker det bra med en god och fräsch sallad med mycket grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.