Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga pepparkakor á la Viktväktarna

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Väldigt goda pepparkakor och lite nyttigare än "vanliga", vilket gör att man kan äta pepparkakor flera gånger i december utan dåligt samvete. Har använt detta recept varje jul sedan 1992 och är så nöjd med resultatet att jag vill dela med mig av receptet. Vi använder också degen till att tillverka pepparkakshus av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. För bästa resultat använd våg till margarin och mjöl!!
  2. Rör rumsvarmt margarin, socker och sirap. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Forma till en rulle, förpacka den väl i smörpapper + folie och låt den vila i minst 12 timmar i kylen. Använd extra mjöl vid utkavling och tag ut pepparkakor och lägg på pappersklädd plåt. Grädda i 225 grader i ca 5 minuter mitt i ugnen. Passa noga!!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Zero05 22 oktober 2011

    Hej ,, när du skriver lätta menar du då lätta som är bordsmagarin??

  • gadget 23 oktober 2011

    Hej Zero05! Ja, jag menar Lätta bordsmargarin. Bästa hälsningar Camilla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.