Smör och grädde ger spröda och goda kakor och förstärker kryddornas rika arom.
Instruktioner
- Ugn:
175 grader
- Smält smöret och låt det svalna. Häll smöret i en skål och tillsätt grädde och ägg. Rör om.
Blanda samman socker, bakpulver och det mesta av mjölet. Arbeta in det i smeten. Arbeta till en smidig deg.
- Finhacka russinen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna till fyllningen. Värm och rör tills det blir en bredbar smet.
- Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut dem till ca 15x25 cm stora kakor. Bred russinsmeten över degkakorna och rulla ihop som till rulltårta.
Skär rullarna i ca 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på bakpappersklädd plåt.
- Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Sikta över lite florsocker när kakorna har kallnat. Kakorna kan förvaras i en burk i kylen ca 2 veckor. De kan också frysas.
- Tips!
Prova att byta ut russinen mot dadlar i kryddiga russinkakor. Bjud kryddigt te eller exotiskt kaffe till kakorna. Blanda lite kardemumma eller kanel i kaffet när du ska brygga det. Till en kanna med tio koppar behövs det ca 2 tsk kardemumma eller kanel.
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar