Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga ugnskotletter med kokos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt med goda smakkombinationer, som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Bryn kotletterna i lite smör och olivolja tills de fått lite färg på båda sidor. Salta och peppra och lägg dem i en ugnsform. Ansa paprikorna och skär var och en i 8 tjocka strimlor. Skala morötterna och skiva dem. Skala löken och skär i tunna klyftor. Lägg alltsammans på kotletterna. Sätt in formen mitt i ugnen och stek 10 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Vispa ihop kokosmjölk, curry och koriander och häll det över kotletterna och grönsakerna. Stek ytterligare ca 10 minuter, eller tills kotletterna är helt genomstekta. Rosta kokosen hastigt i en torr panna. Passa noga så att den inte bränns.
  5. Strössla den över det kokta riset och servera med kotletterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.