Det här är ett riktigt saftigt och kryddigt bröd. Fantastisk till skinka med senap eller en god lagrad hårdost.
Receptet blir 1 limpa.
Instruktioner
- Kvällen innan:
Koka upp 1 dl vatten och häll över 1/2 dl rågkross. Täck med lock och låt stå i rumstemperatur över natten.
- Nästa dag:
Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsugn (200 grader utan varmluft)
- Blanda alla torra ingredienser och den svällda rågkrossen i en bakbunke. Värm upp fast honung en kort stund, t ex. i mikron, så den blir lös. Rör i honungen, ölen, yoghurten, och lingonsylten.
- Häll den lösa degen i en smord avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
- Stjälp upp limpan och låt den svalna något på galler och linda sedan in den i en bakduk för att svalna helt.
Publicerat den
24 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar