Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddknäcke

 
Skriv ut

Kruskaveln gör proffsiga avtryck i knäckebrödet, men det går även bra att nagga ordentligt med en gaffel. Tänk att få ge bort en sån här trave spröda knäckebröd! Sirap, fänkål och kummin ger smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm filmjölk, sirap och stötta kryddor till fingervarmt, 37°. Lös upp jästen med lite av degspadet och tillsätt sedan resten.
  2. Rör ner salt, vetemjöl och rågmjöl. Arbeta in resterande mjöl, lite i taget tills det blir en smidig men lös deg. Låt jäsa övertäckt 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Ta upp degen på vetemjölat bakbord, arbeta lätt samman och forma en rulle.
  5. Dela rullen i 18-20 bitar. Kavla ut varje bit till en rund tunn kaka med hjälp av vetemjöl, tag ut ett hål i mitten av varje kaka.
  6. Avsluta med kruskavel (eller nagga väl) och lägg över på plåt. Kruskaveln gör proffsiga avtryck i knäckebrödet, men det går även bra att nagga ordentligt med en gaffel. Tips! Man kan kavla med kruskavel direkt på plåten.
  7. Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter. Passa noga! Eftertorka i ugnen vid 100°, 30-45 minuter tills de känns riktigt torra. Låt kallna och lägg dem i en vacker hög, knyt om med rosett och ge bort till present .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.