Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddoftande äppelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Receptet är hämtad från Gordon Ramsays frisk aptit med lite tillägg från min sida

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skiva mat äpplena.Lägg dem i en stor stekpanna tillsammans med strösocker och smör.Stek på stark värme i ca 10-15 minuter tills äpplerna har mjuknat till ett mos och all vätska har kokat in.Lägg över moset i en skål och låt det svalna helt.. Det bör bli cirka 475 g mos.
  2. Värm ugnen till 185 grader c (varmluftsugn 170 grader c) Smörj en 26 cm vid kakform med löstagbar botten.Skala och kärna ur och skiva dessertäpplerna fint med hjälp av en vass kniv.lägg dem i en stor skål och häll över det mesta av den pressade citronsaften och en skvätt vatten.Ställ åt sidan.
  3. Blanda: grahamsmjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, farinsocker, och de malda kryddorna i en stor bunke. Gör en grop i mitten och häll i ned det uppvispade ägget, olivolja och äppelmoset. Vänd försiktig ned de torra ingredienserna i vätskan tills allt är blandat.
  4. Häl över smeten i den smorda kakformen och jämna till den med en stekspade. Grädda i 30 minuter tills kakan börjar kännas fast i mitten.Ta ut kakan ur ugnen och bred hastigt ut de förberedda äppelskivorna i cirklar på kakan. Lämna en bit av kanten fri. Pensla äppelskivorna med lite cironsaft som är kvar och ställ tillbaka i ugnen i 30-3 minuter. Prova med en provsticka i mitten av kaka att den är färdiggräddad.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Öppna sedan formen och ställ kakan på ugnsgaller. Rör ut aprikosmarmeladen med 1-2 msk varmt vatten och några droppar rosenvatten pensla äppel skivorna med den.
  7. Servera kakan varm.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Aems 8 maj 2009

    Vad spännande recept. Ska prova detta så snart som möjligt. Tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.