Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostbiff ala lergryta

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut

Välsmakande och kryddig.

Ingredienser

Instruktioner

Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. Av skyn kan göra en jättegod sås.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • margitkallgren 10 maj 2009

    Det låter jättegott - men behöver det vara så mycket smör? Skall prova receptet när vi är några stycken. Mvh Margit

  • thomasloov 4 april 2010

    Det var jättegott. Såsen blev *mums*

  • Legoli 27 april 2010

    Det här var väldigt gott, kommer definitivt göra den igen. Tack för ett helt suveränt recept.

  • Mellanbellan 9 januari 2011

    Ett fantastiskt gott recept trots att jag inte hade potatiskrydda och minskade smöret till 100 g. Vilken underbar sås det blev av skyn, den behövde inte kryddas mycket extra den inte.

  • Tigermusic86 20 december 2012

    Hely underbart god... Mycket omtyckt här hemma :-) Tusen tack för ett toppen recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.