Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älg i lergryta.

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Denna goda lättgjorda älggryta fick vi för några år sedan hos våra kompisar. Sedan dess har vi gjort den många gånger hemma. Supergod och den sköter sig så gott som själv....

Ingredienser

Instruktioner

Tärna kött och lägg det i en bunke. Krydda det med curry, peppar, salt och paprikapulver. Blanda i mjölet och rör om. Värm upp vattnet och lös upp buljongtärningen. Lägg kött i lergryta och häll på den varma buljongen. Rör i tomatpurén, lägg i lök och morötter ovanpå köttet. Sätt på lock och ställ in grytan i 200-225 grader varm ugn i ca 1 timme. Rör om i grytan efter 1 timma och ställ in den i ytterligare 45 minuter. Tillsätt sedan colorit soya, crème fraiche och ställ in den i ugnen i 10 minuter till. Klar att servera !!! Servera fullkornsris,en god sallad och ett gott bröd till !! Lycka till !!!!!!

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • wildlife 2 oktober 2010

    Skitgott!!! Gjorde den av nötkött nu idag och dotra och mågen åt som bara den ;D Tack!!!

  • SuHo 16 februari 2011

    Jättegott!! :o)

  • mat-ilda 11 april 2012

    Hej hej Sussi...å gu va gla ja vart då ja hitte din älggryta...i måran ska ja göra han, fast på spis´n... äg ju ingen lergryt.Kram kram

  • mat-ilda 12 april 2012

    Nu har vi ätit älggryta utan lergryta och det blev hur gott som helst .Hade inte så mycket curry hemma som i ditt recept men blev gottis i alla fall .Vi åt mandelpotatis till och en god grön sallad +att jag hittade lingonalioli på ett recept här på MK (supergott). Tack Tack för receptet .Kram Kram

  • ljussken 4 juni 2012

    Lättlagat och gott!! Kommer att göras flera gånger.

  • crystal 28 september 2014

    Supergod gryta! Lätt att göra med liten arbetsinsats, sköter sig själv i ugnen. Går att använda vilket kött som helst, lite mindre möra delar behöver bara längre tid i ugnen. Har provat både med älg och nötkött. Denna gryta kommer att lagas många gånger. Tack för ett bra recept!

  • frexk 31 januari 2015

    Perfekt indruduktion av älgkött för min finska fru som var skeptisk mot älgkött, hon gilla! :)

  • Marianne Andersson 4 oktober 2020

    Fantastisk! Tack! Lättlagat och jättegott! Gör den för andra gången idag :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.