- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
såg så gott ut så jag måste nog testa..
Instruktioner
- Hjortfilé:
Sätt ugnen på 100 grader. Putsa hjortköttet fritt från hinnor, linda in i bacon fäst med tandpetare. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om. Krydda med salt och vit peppar. Ställ in pannan i ugnen ungefär 45 min eller tills en innetemperatur på 55 grader uppnåtts.
- Potatismuffins:
Sätt ugnen på 140 grader. Skala och koka potatisen. Smält smör i en kastrull. Pressa potatisen i en potatispress och häll i det skirade smöret samt den rivna osten. Knäck i ägg, ett i taget under omrörning. Salta och peppra, smaka av.
Spritsa potatisen i smorda aluminiumformar. Ställ de spritsade formarna i lite vatten i en form och låt bakelserna gräddas i ugnen, ungefär 45 minuter eller tills att de svält och fått en gyllenbrun färg
- Rödvinbärssås:
Koka upp hönsfonden. Smält sockret ljusbrunt i en kastrull. Tillsätt den heta hönsfonden och koka upp. Tillsätt bären och låt det hela sjuda ca 30 minuter. Sila av bären och vispa ner smöret klickvis i såsen, red eventuellt av med beurre manié, sjud därefter såsen några minuter, smaka av med salt och peppar.
- Kålrabbi:
Skala och tärna kålrabbin. Koka upp kålrabbin och låt sjuda i några minuter. Ha i cirka 25 g smör, salta och smaka av.
Publicerat den
1 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Improviserade rätt mycket. Portions bitar i stället för stek, cheddar i stället för västerbotten och blandat grönkål och broccoli istället för kålrabbi, men det blev ändå väldigt gott. Att linda in hjortköttet i bacon bibehåller dess saftighet.