Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärs hjort med potatismuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

såg så gott ut så jag måste nog testa..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hjortfilé: Sätt ugnen på 100 grader. Putsa hjortköttet fritt från hinnor, linda in i bacon fäst med tandpetare. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om. Krydda med salt och vit peppar. Ställ in pannan i ugnen ungefär 45 min eller tills en innetemperatur på 55 grader uppnåtts.
  2. Potatismuffins: Sätt ugnen på 140 grader. Skala och koka potatisen. Smält smör i en kastrull. Pressa potatisen i en potatispress och häll i det skirade smöret samt den rivna osten. Knäck i ägg, ett i taget under omrörning. Salta och peppra, smaka av. Spritsa potatisen i smorda aluminiumformar. Ställ de spritsade formarna i lite vatten i en form och låt bakelserna gräddas i ugnen, ungefär 45 minuter eller tills att de svält och fått en gyllenbrun färg
  3. Rödvinbärssås: Koka upp hönsfonden. Smält sockret ljusbrunt i en kastrull. Tillsätt den heta hönsfonden och koka upp. Tillsätt bären och låt det hela sjuda ca 30 minuter. Sila av bären och vispa ner smöret klickvis i såsen, red eventuellt av med beurre manié, sjud därefter såsen några minuter, smaka av med salt och peppar.
  4. Kålrabbi: Skala och tärna kålrabbin. Koka upp kålrabbin och låt sjuda i några minuter. Ha i cirka 25 g smör, salta och smaka av.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svengelsk 8 mars 2009

    Improviserade rätt mycket. Portions bitar i stället för stek, cheddar i stället för västerbotten och blandat grönkål och broccoli istället för kålrabbi, men det blev ändå väldigt gott. Att linda in hjortköttet i bacon bibehåller dess saftighet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.