Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddris med raita

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Här har vi blandat riset med både linser och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med raitan. Rör samman yoghurten med riven gurka, salt, chilipeppar, spiskummin och hackad mynta. Smaka av.
  2. Skala och hacka löken. Bryt sönder blomkålen i små buketter. Skär squashen i ganska tjocka skivor. Skölj linserna.
  3. Fräs löken mjuk och glansig, utan att den tar färg, i lite matfett i en kastrull. Tillsätt indisk krydda och låt den fräsa med någon minut.
  4. Tillsätt buljong och låt det koka upp. Rör ner ris, puylinser, blomkål, squash, salt och gurkmeja. Låt det koka upp på nytt och småkoka på svag värme ca 15 minuter. (Använder du röda linser så lägg ner dem i kastrullen när riset har kokat ca 6-8 minuter.)
  5. Kärna ur och tärna paprikan under tiden. Rör ner den i riskastrullen tillsammans med ärter. Låt allt koka i ytterligare ca 5-10 minuter. Smaka av. Bjud raitan till.
  6. Tips! Puylinser och röda linser behöver inte blötläggas först. Men puylinserna blir lite större om de blötläggs någon timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.